Loading...
 Start Page
κάστανο

Το κάστανο είναι καρπός της καστανιάς. Βρίσκεται μέσα σε ξυλώδες περίβλημα που έχει αγκάθια εξωτερικά και ανοίγει όταν οι καρποί ωριμάσουν.

Ανάλογα με το είδος, μέσα στο περίβλημα υπάρχουν συνήθως 2-3 καρποί, ή και μόνο ένας.

Το μέγεθος του κάστανου εξαρτάται από την ποικιλία, την υγρασία, και τη σύσταση του εδάφους.

Τα νωπά κάστανα περιέχουν 50% νερό, 45% υδατάνθρακες και 5% φυτικό έλαιο. Τρώγονται ψητά ή βραστά, χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική και γίνονται και αλεύρι, κυρίως σε περιοχές της Ασίας.

Κύριες περιοχές που ευδοκιμεί το κάστανο στην Ελλάδα είναι η Μακεδονία (όρος Πάικο στη Γρίβα) και η Θεσσαλία. Καλλιεργείται και στις ορεινές περιοχές της Κρήτης και συναντάται σε αρκετά ακόμη μέρη στην Ελλάδα.

Διαθεσιμότητα:

Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάι Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ
 





   

Ελληνικά Φρόυτα

Φρούτα Εισαγωγής

Φόρμα Ενδιαφέροντος

5ο χλμ Π.Ε.Ο. Σκύδρας Θεσσαλονίκης, ΤΚ 585 00 - Σκύδρα, τηλ: 23810 94421, fax: 23810 94420, e-mail: info@nefelifruit.gr

© Copyright 2016 - 2017 NEFELI FRUIT S.A.